Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Pasta med oliver och kapris

Ingredienser
1 dl olivolja
1 klyfta vitlök
1 liten bit röd pepparfrukt
12-15 svarta oliver utan kärnor
6-7 skållade, skalade och urkärnade tomater
(eller 2 burkar avrunna tomater)
1 1/2 msk kapris
1 msk oregano

Tillagning
Till pastan: tjock spaghetti (ferrazzuoli)
vatten, salt och lite olja
Häll oljan i en gryta, låt vitlöksklyftan och pepparfrukten puttra med en stund tills vitlöken är gyllenbrun.
Tag upp vitlök och peppar.
Tillsätt tomaterna, oliverna och kaprisen.
Fortsätt att koka ihop till en lagom tjock sås.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Låt vattnet rinna av ordentligt i ett durkslag.
Blanda sås och pasta.
Smaksätt med salt och lite oregano. Servera genast.


Besöksräknare: 1247
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.