Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling
Kokt kyckling i kryddsås
Portioner: 2-3 portioner

Ingredienser
1 djupfryst, tinad gödkyckling (1 kg)
Citron, salt, persilja
1 liten gul lök
1 bit purjolök
1 liter vatten
1 msk salt
1 tsk hel vitpeppar
Till såsen
3-4 dl silad buljong
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
Tomatpuré
Dragon, mejram, salvia
(Salt, vitpeppar)

Tillagning
Gnid kycklingen lätt inuti med citron och salt och lägg i ett par persiljekvistar. Lägg den i en gryta tillsammans med lök och purjo och slå på vattnet. Låt kycklingen koka upp snabbt och skumma den väl. Tillsätt salt och hel peppar och låt kycklingen koka på svag värme under lock ca 45 min eller tills den känns mör. Sila över buljongen till såsen i en kastrull. Vispa ut vetemjölet i grädden och red av buljongen under vispning. Låt såsen koka några minuter och smaka sedan av den med tomatpuré och någon örtkrydda som ni tycker om. Kanske behövs också lite mer salt och peppar. Drag skinnet av kycklingen och skär den i portionsbitar, lägg upp dem i en serveringsgryta. Häll såsen över.






Besöksräknare: 1482
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.