Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling
Kyckling med dragon och champinjon

Ingredienser
1 gödkyckling, styckad i bitar
Citron
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 krm dragon
1 hackad gul lök
4 dl hönsbuljong (extrakt)
1 dl enkelt rödvin
1 burk skivade champinjoner i smör (180 g)
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
Soja
Till granering:
Tomat
Persilja

Tillagning
Gnid kycklingbitarna med citron och krydda dem med en blandning av salt, peppar och dragon. Lägg köttet i en gryta och strö löken över. Slå på buljong och rödvin. Koka upp och låt kycklingen koka sakta under lock tills den är mör. Fräs champinjonerna lätt. Strö över mjölet och späd efterhand med ca 3 dl av kycklingbuljongen. Tillsätt grädden, krydda och tona såsen med lite soja. Bena ev ut kycklingbitarna och tag av skinnet. Lägg över köttet i en serveringsgryta och häll champinjonsåsen över. Garnera med tomat och persilja.






Besöksräknare: 1778
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.