Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Pasta med kött och ostsås

Ingredienser
200 g nudlar eller bandspaghetti
Salt
Till köttsåsen:
400-500 g nötfärs
2 gula lökar
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
3/4 dl tomatpure
4-5 dl extraktbuljong
Salt, vitpeppar
Selleriför, oregano
Till ostsåsen:
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 dl gräddfil

Tillagning
Finhacka löken och fräs upp den i oljan. Tillsätt krossad vit lök och köttfärs och rör flitigt så att färsen smular sig.
Blanda i tomatpuren och häll på buljongen. Krydda och låt såsen småputtra i ca 1 timme. Smaka av.
Koka pastan enligt förpackningen och låt den rinna av.
Blanda grädden och riven ost och värm tills osten smält. Rör i gräddfilen men låt inte såsen koka med gräddfilen i.
Lägg upp den avrunna pastan på varmt serveringsfat och häll de bägge såserna över. Servera extra riven ost i en skål bredvid.






Besöksräknare: 1860
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.