Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Grekisk pastarätt.

Ingredienser
350 g pastasnäckor
3 vitlöksklyftor
1 liten aubergine, tärnad
100 g strimlad paprika
250 g körsbärstomater
2,5 dl passerade tomater
1/4 tesked salt
3/4 kryddmått nymald svartpeppar
2 dl mager fetaost
100 g urkärnade svarta oliver
2 matskedar färsk basilika


Tillagning
Tillaga pastan, utan salt, enligt anvisningarna på paketet. Stek auberginetärningarna och vitlöken mjuka i en lättoljad panna (helst teflon) i 10 minuter.
Tillsätt strimlad paprika, halverade och passerade tomater, samt salt peppar. Koka samman allt cirka i 5 minuter tills tomaterna känns mjuka. Lägg den varma pastan i en stor serveringsskål. Vänd ner aubergineröran. Strö över tärnad fetaost, skivade oliver och hackad basilika. Severa omgående.






Besöksräknare: 6468
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.