Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Spagetti Bolognese

Ingredienser
200 g spagetti
Salt
1 msk smör eller margarin

Till köttsås:
300 g nötfärs
1 msk olja
180 g champinjoner i burk
1 råriven morot
1 finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
3 msk tomatpure
3 dl buljong
Salt, vitpeppar
Timjan, rosmarin

Tillagning
1 dl rödvin eller 2 msk sherry
Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i köttfärsen. Fräs den lätt och mosa den med en gaffel så att den gryning.
Lägg i champinjonerna, råriven morot, finhackad lök och krossad vitlök och fräs blandningen ytterligare en stund.
Tillsätt tomatpure och buljong samt kryddor till ganska kraftig smak. Låt köttfärssåsen småputtra ca 20 minuter och smaka av den till sist med vinet.
Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten. Spola den hastigt med kallt vatten och lägg tillbaka den i den varma kastrullen med en smörklick. Rör om.
Lägg upp spagettin på varmt serveringsfat och häll köttsåsen. över.


Besöksräknare: 1855
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.