Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Kokt kall kummel

Ingredienser
1 st kummel 1-1 1/4 kg mellanbit

Till lag:
7,5 dl vatten
½ morot
½ gul lök
1 msk salt
3 hela vitpepparkorn
3 hela kryddpepparkorn
½ lagerblad
½ pressad citron
Några stjälkar av dill

Till garnering:
100-150 g rensade räkor
250 g djupfrysta, tinade ärter
1 knippe dill
1 citron


Tillagning
Koka upp alla ingredienserna till lagen, låt den koka ca 15 min och sedan svalna något.
Fjälla fisken mycket noga och klipp bort fenorna. Skär ca 3 cm tjocka skivor av fisken, skölj dem noga och putsa dem väl inuti.
Lägg fiskskivorna i låg och vid kastrull och sila lagen över. Låt fisken sjuda 8-10 min och därefter kallna i spadet.
Lägg upp den kalla fisken och granera med räkor, ärter, dill och citron.






Besöksräknare: 1130
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.