Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Fisk- och fruktsalsa

Ingredienser
6 torskfiléer à 150 g.
6 nektariner.
1 röd lök.
1 slanggurka.
1 msk hackad persilja.
1 msk färskpressad citronsaft.
1/4 tsk nymalen svartpeppar.
Citron- och limeskivor till granering.


Tillagning
Ångkoka fisken i 6-10 minuter beroende på fileernas tjocklek. Prova om fisken är färdig genom att sticka i den med en kniv och se om den delar sig. Placera filéerna på ett serveringsfat.
Halvera nektarinerna och ta ut kärnorna. Hacka fruktköttet i tärningar som är ½ cm i diameter eller mindre. Lägg dem i en skål.
Skala och hacka löken. Hacka gurkan både löken och gurkan skall vara i samma storlek som nektarinerna. Lägg lök och gurka i skålen med nektarinerna. Tillsätt persilja, färskpressad citronsaft och peppar. Blanda väl.
Servera salsa och fisk garnerad med citron och lime.






Besöksräknare: 1176
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.