Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Fisk i långpanna

Ingredienser
450 g potatis
750 g torskfileer
1 citron
Salt och peppar
5 tomater
3 purjolökar
1 zucchini
1 kvist färsk rosmarin
1 ½ dl creme fraiche
1,25 dl mellanmjölk
1 ägg
100 g lagrad herrgårdsost i tunna skivor
Matfett till formen

Tillagning
Skrubba potatisen och koka den i 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fiskfilén i stora tärningar och lägg dem i en skål. Riv hälften av citronskalet och blanda det med fisken. Pressa citronen och blanda saften med fisken. Salta och peppra.
Skålla och skala tomaterna och hacka dem grovt. Ansa och skölj purjolöken och hacka den. Skölj och ansa zuccinin och skär den i skivor. Ta rosmarinbladen från stjälken och hacka dem. Blanda ingredienserna med fisken.
Spola av potatisen i kallt vatten. Skala och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg potatisen i botten av formen lägg fisk och grönsaksblandningen ovanpå.
Vispa ihop creme fraiche med mjölk och ägg och häll blandningen över fisken. Salta och peppra och lägg ostskivorna ovanpå. Ställ in i ugnen i 30 minuter.






Besöksräknare: 2931
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.