Visa en utskrivingsbar sida
Fisk-lax
Laxkotlett i paprikasås

Ingredienser
4 laxkotletter á 150-200g
1 tesked osötad senap
½ dl pressad citronsaft

Sås:
1 röd paprika
1,5 dl lätt crémme fraiche
1,5 dl lättyoughert
1 tesked chilipeppar
1 tesked torkad dragon
½ tesked salt
Färsk dragon

Tillagning
Lägg folie på en grill eller på ugnsgallret, och placera det mitt i ugnen. Sätt ugnen på maximal temp (vanligen 275 grader.) Blanda senapen med färskpressad citron väl. Pensla sedan lax kotletterna och täck över med plastfolie. Placera laxkotletterna i kylen i 10 min.
Rosta paprika på grillen, skölj med kallt vatten och dra av skalet. Ta fram matberedaren och se till att knivbladet är redo för arbete. Häll i paprika och starta matberedaren, som hackar paprikan. Häll på youghurt, cremé fraiche, torkad dragon, chilipeppar och salt. Blanda allt väl.
Lägg laxkotletterna på folien i den varma ugnen och grilla vardera sidan i 3 minuter. Under tiden grillningen pågår fördelas såsen på
fyra tallrikar. Ta sedan ut laxkotletterna ur ugnen och lägg en laxkotlett per tallrik. Och servera genast.






Besöksräknare: 2277
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.