Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Fisk med ägg- och purjomix

Ingredienser
1 paket djupfryst, lätt tinat torsk eller kolja 450 g.
Citron.
Ägg.
Skorpmjöl, salt, vitpeppar.
Smör eller margarin.
2 purjolökar.
2 hårdkokta, hackade ägg.
1 msk kapris.
Dillkvistar.

Tillagning
Droppa på citron och pensla fiskblocket med uppvispat ägg. Vänd det i kryddat skorpmjöl och lägg det i en rikligt smord eldfast form.
Lägg några klickar smör eller margarin ovanpå och sätt in fisken i ugnen. Ös den efterhand med det fett som smälter ner i formen och känn efter att fisken är väl genomstekt.
Skär purjolöken i ringar, skölj dem noga och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt löken rinna av och blanda den med hackat ägg och kapris.
Lägg lök- och ägghacket som granering ovanpå och runtom den den färdigstekta fisken och stick ner några luftig dillkvistar.






Besöksräknare: 1853
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.