Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Östasiatisk fisk

Ingredienser
800 g file av abborre eller torsk
½ dl kinesisk soja
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk saké
1 kryddmått - ½ tsk Fem kryddor
1 purjolök, den vita delen
1 röd paprika
5 cm färsk ingefära


Tillagning
Skölj fiskfiléerna och lägg dem i en låg form. Blanda en marinad på soja, färskpressad citron, saké och fem kryddor. Häll marinaden Över fisken, täck över den, låt den stå kallt i minst 1 timme.
Skölj purjolöken och skär bort roten och de gröna bladen. Skär den vita och ljusgröna delen i 5 cm långa bitar. Dela bitarna på längden och strimla dem sedan på längden. Ansa paprikan och skär även den i tunna strimlor. Skala ingefäran och hacka den fint.
Ånga grönsakerna. Ånga fisken i 10-12 minuter. Fisken är färdig när den delar sig då man vidrör den med en kniv. Servera fisken tillsammans med ris och grönsakerna.






Besöksräknare: 1719
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.