Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Gorgonzolasås med skinka
Portioner: 2 - 3 portioner

Ingredienser
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Smör
100 g rökt skinka
2 dl craime fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
200 g Gorgonzola
Salvia, salt, vitpeppar
2 msk finhackad persilja

Tillagning
Finhacka löken och fräs den och de pressade vitlöksklyftorna i smör några minuter.
Finhacka skinkan och låt den fräsa några minuter med löken.
Blanda i Craime Friche, gorgonzola, vatten och salvia.
Koka upp under omrörning och låt därefter koka till simmig konsistens.

Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt persilja strax före servering.
Servera såsen med Buitoni Tagliatelle eller Spagetti och en skål med riven Emmentaler-ost.


Besöksräknare: 1640
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.