Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Gratinerad grön tagliatelle med skinka

Ingredienser
350 g Buitoni Tagliatelle,
grön
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
150 g lufttorkad skinka
eller liknande
150 g parmesanost
salt, peppar

Tillagning
Smält hälften av smöret, rör ner mjölet, tillsätt mjölken försiktigt efter hand. Vispa såsen tills den blir tjock och slät, sjud 4-5 minuter.
Strimla skinkan. Fräs den tillsammans med hälften av smöret som finns kvar.
Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Låt pastan rinna av och blanda sedan ner skinkan och ungefär hälften av såsen. Krydda och flytta över blandningen till en stor, låg ugnssäker form. Täck ytan med den återstående såsen och strö på ett tjockt lager av nyriven parmesanost.
Ställ formen i ugnen på 225° C tills ytan blir läckert gyllenbrun.







Besöksräknare: 1264
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.