Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling
Gotländsk aprikoskyckling

Ingredienser
1 hel kyckling eller 600 g kycklingdelar
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
20 torkade aprikoser ca 100 g
1 hönsbuljongtärning
1 purjolök, ca 250 g
1/2 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
2 tsk vetemjöl

Tillagning
Jag föredrar att köpa fyra färska eller frysta kycklingfiléer till den här rätten. Det känns mer "rättvist".
Dela kycklingen i 8 till 10 delar.
Bryn kycklingdelarna i smör i en stekpanna.
Flytta efter hand över dem i en gryta.
Tillsätt grädde, vatten, aprikoser och buljongtärning.
Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
Strimla purjolöken grovt.
Rör ner den, soja, salt och peppar i grytan.
Koka ytterligare 10 minuter
Vispa ihop vatten och mjöl. Rör ner det i grytan och koka ytterligare 3 till 5 minuter.
Servera med ris eller potatis samt grönsaker.


Besöksräknare: 1383
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.