Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Spätzle á la casa
Portioner: 4
Tillagningstid: ca 35 min

Ingredienser
10 -12 ägg
1 tsk salt
vetemjöl
matfett
bacon eller annat
2-4 gula lökar
vatten
salt


Tillagning
Vispa ut äggen och tillsätt mjölet och saltet till en kraftig och stadig deg.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
Låt vattnet koka kraftigt.
Pressa ner degen i det kokande vattnet med en spätzlepress potatispress går också bra. Låt det koka till ( när pastan flyter upp är den färdig ). Ta då upp pastan på en gång och lägg på ett serveringsfat. Fortsätt att koka pasta och varva med brynt lök tills pastan är slut.
Varva pastan med mycket brynt lök.
Stek bacon, småkorv eller annat som du tycker passar till.
En supergod pastarätt som är enkel att tillaga.

Källa: Yngve Granath   Email: yngve_granath@hotmail.com

Besöksräknare: 1393
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.