Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Eva´s ravioli
Portioner: ca 40 styck

Ingredienser
4 ägg
6 dl vetemjöl
4 msk olja
1 tsk salt
1 ägg till pensling

300 gram grillad kyckling
1 purjolök
2 matskedar cremefraiche cantadou (den nya sorten) med önskad smak
1 tsk röd curry
salt och peppar


Tillagning
Kavla ut degen tunt eller använd pastamaskin om du har en. Ta ut rundlar med ett glas, eller sporra ut fyrkanter
Fyllning. Hacka kycklingköttet fint, strimla purjolöken och blanda i röd curry samt cremefraichen, Blanda väl.


Lägg på en tesked fyllning mitt på. Vik över degen och knip ihop kanterna och pressa ihop dem riktigt så att fyllningen inte rinner ut när de kokas.Koka upp vatten och koka 10 stycken åt gången
Koka i ca 10 minuter, ev längre om degen är tjock. Lägg på en oljad tallrik, separerade från varandra för att svalna.
Servera antingen med egen pasta sås eller pulversås. Curry tandoori är jättegott tex.
Gör dock såsen lite tunnare, för pastan innehåller en del mjöl som gör den tjockare.
Lägg i pastan och låt de dra till sig i ungefär 10 minuter på eftervärmen.
Raviolin kan kokas och därefter frysas.
Önskas tortelliniform på dem, så böj halvmånarna runt ett finger och nyp till ändarna så de får "navelform"


Det är ganska svårt att kavla ut degen tillräckligt tunn. Ett tips är att ta ut lite mindre rundlar och därefter kavla ut rundeln. Härigenom får man dock större tortellini/raviolin med oregelbunden form, men å andra sidan, de är hemgjorda och det är inte var dag man äter hemgjord pasta, även om receptet är löjligt enkelt.





Källa: Eva Rosqvist   Email: er@receptsamling.nu

Besöksräknare: 1654
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.