Visa en utskrivingsbar sida
Fisk-lax
Laxtartar som på Älgö

Ingredienser
500 g laxfilé
3 äggulor
1 dl finstrimlad purjolök (det mellangröna) eller gräslök
salt och nymalen svartpeppar

Saffransåsen:
3 dl Créme Fraiche (den blå)
1 st fiskbuljongtärning, smulad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
½ påse saffran eller ½ tsk gurkmeja

Tillagning
Laxtartarerna:
Ansa och finhacka laxköttet. Blanda med äggulorna och den finstrimlade purjon eller gräslök.
Forma till fyra eller åtta biffar av smeten.
Stek dem gyllene i olivolja eller smör. Salta och peppra när du fått en fin stekyta.

Saffransåsen:
Häll Créme Fraichen i en kastrull och blanda ner den smulade fiskbuljongtärningen, pressad vitlök, vitt vin eller matlagningsvin och en halv påse saffran eller gurkmeja.

Låt det koka upp för att sedan sjuda under omrörning ca
10 minuter.
Servera med kokt potatis och en grönsallad med lite citron överklämmt.



Besöksräknare: 1617
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.