Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling
Amerikansk kyckling
Portioner: 4
Tillagningstid:

Ingredienser
Kyckling 2 st (à 800g)
Salt 1 - 1½ tsk
Peppar 3 krm
Margarin eller smör 1 - 2 msk

Panering:
Senap 2 - 3 msk
Grovt vitt osötat ströbröd 1½ dl

Tillbehör:
Små tomater 4 - 6 st
Bacon 75g

Persiljesmör:
Smör eller margarin 50g
Pressad citron 1 - 2 tsk
Salt och peppar
Finhackad persilja 4 msk

Tillagning
Tina djupfryst kyckling. Dela dem i halvor. Gnid in dem med en blandning av salt och peppar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek dem i 200 grader i ca 30 minuter eller tills benen lossnar lätt. Ös då och då med stekskyn.
Skålla och skala tomaterna under tiden.
Rör matfettet till persiljesmöret smidigt. Smaksätt det med citronsaft, salt, peppar och persiljan. forma det till en rulle. Lägg den i kylskåpet tills den skall andvändas.
Ta ut kycklinghalvorna och öka ungsvärmen till 225 grader.
Bena försiktigt ur kycklingen. Halvorna ska fortfarande vara hela. Bred senapen på ovansidan av dem och strö på eller vänd dem i ströbrödet. Lägg tillbaka halvorna i långpannan. Stek dem ytterligare 10 - 15 minuter. Ös dem då och då så att de får fin färg. Lägg tomaterna vid sidan om kycklingen.
Bräck baconskivorna i en stekpanna strax före serveringen. Låt dem rinna av på hushållpapper ett par minuter.
Lägg upp kycklinghalvorna på varmt serveringsfat. Lägg baconskivorna ovanpå kycklingen och därefter ett par skivor av persiljesmöret. Lägg tomaterna vid sidan om.
Servera kycklingen genast med pommes frites och grönsallad med citron eller kokt broccoli.

Källa: Andreas Ahlin   Email: andreas.ahlin@telia.com

Besöksräknare: 2064
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.