Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Provencalsk strömming

Ingredienser
Strömming:
600 g strömmingsfilé
1 dl kesella gourmet
1 pkt frysta provencalska kryddor, ca 35 g (eller färska)
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd + rågmjöl
salt
smör
Grönt mos:
1 kg potatis av mjölig sort
1 gul lök
1 pkt fryst bladspenat, ca 250 g
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl mjölk


Tillagning



Skala och koka potatisen. Skölj fisken och klipp bort ryggfenorna. Lägg ur hälften av filéerna på ett skärbräde med köttsidan upp.
Blanda kesella, kryddor, salt och vitlök. Lägg röran på hälften av filéerna och lägg de andra filéerna ovanpå. Panera flundrorna i ströbröd blandad med mjöl och lite salt. Stek i smör 3-4 minuter på varje sida. Tina spenaten. Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i smör och krydda med salt och peppar. Mosa potatisen och rör i mjölk och spenatröran. Servera strömmingen med moset och gärna stekta tomater


Besöksräknare: 1028
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.