Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Penne med grönsaker och mozzarella

Ingredienser
pasta, exempelvis penne
1 liten aubergine
1 fänkålshuvud
1 1/4 dl olivolja
1 krossad vitlöksklyfta
tabasco
salt och peppar
225 g (4 1/2 dl) mogna, skållade, skalade och grovhackade tomater
100 g tunt skivad mozzarella
hyvlad parmesanost och basilikablad som garnering

Tillagning
Skär auberginen i ca 2 1/2 cm stora bitar, salta och låt stå ca 1 timme för att dra ur den beska saften. Skölj bitarna och klappa dem torra. Skär fänkålen i ungefär lika stora bitar.
Koka pastan al dente. Hetta upp lite olivolja i en tjockbottnad stekpanna och stek snabbt auberginebitar och krossad vitlök tills de är mjuka och gyllene. Smaksätt med ett stänk tabasco. Det kanske behövs tillsättas lite vatten då och då för att lossa auberginebitarna om de fastnar i botten. Ta upp dem ur pannan och sautera fänkålen på samma sätt. Lägg tillbaka auberginerna i pannan, tillsätt de grovhackade tomaterna och fortsätt genomvärmningen bara någon minut, så att tomaterna inte löses upp helt och hållet. Lägg i den kokta pastan, salta och peppra, och tillsätt sist, när värmen är avstängd, den skivade mozzarellan, som smälter långsamt av värmen och blir trådig.
Garnera med lite nyhyvlad parmesanost och basilika.


Besöksräknare: 1255
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.