Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Grönsakslasagne
Portioner: 4

Ingredienser
250 g bladspenat
300 g Kesella
lite riven muskotnöt
salt + vitpeppar
10 förkokta lasagneplattor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 burk (400 g) hela tomater
1 tsk torkad basilika
ca 3 del lagrad riven ost (gärna hälften Svecia, hälften Parmesan)
ca 2 1/2 dl mjölk

Tillagning
Koka spenaten i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt dem svalna något, krama ur vattnet och skär bladen grovt. Krydda med salt, peppar och lite (bara lite) riven muskotnöt. Blanda ned färskosten och ca 2 dl av den rivna osten. Ställ åt sidan.
Gör tomatsåsen så här:
Hacka löken. Fräs lök och pressad vitlök i lite olja eller smör. Lägg i tomaterna och krydda med basilika. Koka i 10-15 minuter utan lock. Rör om då och då.
Lägg ihop lasagnen så här:
Varva spenatfyllningen med lasagneplattor och tomatsås i smord ugnsform. Underst den gröna fyllningen, övers tomatsås. Slå till sist mjölken runt formens kanter och fördela resten av den rivna osten över det hela. Gratinera i 225 graders ugnsvärme i 30-35 minuter. Servera gärna med gott bröd och en sallad.



Besöksräknare: 1129
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.