Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Ångkokt piggvar fylld med mango
Portioner: 4
Tillagningstid: ca 45 min

Ingredienser
1 stor bit citrongräs
2 stora schalottenlökar
1 kopp torrt vitt vin
3 hg piggvar
1 stor mogen men fast mango
Några nypor salt

Servera med Wasabi potatismos

1 kg små potatis
½ kopp mellanmjölk
3-4 teskedar wasabi pulver
1/8 matsked salt
Färsk malen svartpeppar efter smak



Tillagning
Ta bort dom yttre bladen från citrongräset och skär i 2 cm bitar. Hacka schalottenlöken. Blanda citrongräs, schalottenlök och vin i botten på den gryta, som skall användas. Tvätta piggvaren och skär den i 4 lika stora bitar. Skär försiktigt i varje bit ett hål horisontalt. Ta bort skalet från mangon (enklast med osthyvel) och skär ut 4 skivor som passar i fickorna i piggvaren. Lägg dom mangofyllda piggvar bitarna i en gryta. Skär den kvarvarande mangon i tunna skivor. Koka upp vin blandningen. Täck med lock och låt ånga i 3 eller fyra minuter tills piggvaren är kokt. När piggvaren är kokt ta upp den och slå vin blandningen i en matberedare. Kör till en grov puré. Arrangera piggvaren på två tallrikar. Strö lite salt över och ett par skedar av purén.

Servera med Wasabi potatismos

1 kg små potatis
½ kopp mellanmjölk
3-4 teskedar wasabi pulver
1/8 matsked salt
Färsk malen svartpeppar efter smak

Tvätt, skala inte, potatisen och koka dem mjuka, 15-20 minuter, beroende på storleken. När potatisen är kokt, slå bort vattnet och mosa. Blanda med mjölk så att det blir rätt konsistens. Blanda också i wasabi, salt och peppar och servera till piggvaren


Källa: Bo Jeansson   Email: bo.jeansson@telia.com

Besöksräknare: 1002
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.