Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling
Kyckling med bambuskott
Portioner: 4

Tillagning

för ca 2 personer
4kycklingbröst
6små salladslökar eller 1 purjolök
ev 2 röda eller gröna spanskpeppar
1 stor morot
ca 200 g bambuskott
ca 200 g små färska champinjoner
3 msk olja eller flytande margarin
ca 100 g valnötskärnor eller jordnötter
4tsk majsstärkelse (Maizena)
3dl vatten
1tsk kinesisk olja
3 krm salt
1krm svartpeppar
1 hönsbuljongtärning

Tag bort skinn och ben från kycklingbröstet. Skär köttet i smala strimlor. Skär löken i ett par centimeter långa sneda bitar. Dela spanskpeppar tag bort kärnorna och strimla den. Skär moroten i strimlor, skär bambuskotten i strimlor. Borsta svampen och dela den. Hetta upp en wok tillsätt lit fett och fräs nötterna guldbruna under omrörning. Tag upp dem och låt de rinna av på hushålls papper. Hetta upp mer fett och fräs köttet under omrörning tag upp det och låt det rinna av. Fräs sedan morötter och svamp någon minut. Blanda i bambuskott, spanskpeppar och lök och fräs under omrörning 1-2 min. Rör ut mjölet i vattnet. Blanda det med soja, salt och peppar och häll det i pannan. Tillsätt söndersmulad buljongtärning och låt det koka upp. Blanda i kött och nötter och låt koka upp.



Besöksräknare: 1450
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.