Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling
Chicken copacabana
Portioner: 4

Ingredienser
ca 1 ½ kg kycklingdelar
6 kryddnejlikor
frö från 6 gröna kardemummakapslar
1 kanelstång
2 tsk hel spiskumin
2 tsk salt eller efter smak
2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
1 cm ingefära, finhackad
150 g torkade aprikoser
3 dl vatten
2 msk matolja
2 medelstora gula lökar, skivade
3-4 medelstora gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
2 riktigt mogna tomater, hackade
2 tsk strösocker
2 msk vitvinsvinäger


Tillagning
Dra av skinner från kycklingen.
Stöt eller mal kryddnejlika, kardemumma, kanel och spiskummin. Blanda saltet, hälften av de stötta kryddorna, i pressad vitlöksklyfta och hälften av ingefäran.
Gnid in kycklingen med blandningen.
Låt den marinera minst 4 h helst över natten.
Koka aprikoserna i vattnet så att de nätt oh jämt blir mjuka.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken tills den är brun men inte bränd.
Sätt till chilifrukten, den andra pressade vitlöksklyftanoch resten av ingefäranoch låt fräsa under omrörning ett par minuter.
Lägg i kycklingbitarna och bryn dem runt om.
Lägg i tomaterna och ett par matskedar vatten, rör om ocj sjud på låg värme ca 20 min.
Sätt till socker och vinäger och låt koka ca 15 min.
Vänd försiktigt ner aprikoserna med sitt spad, dra kastrullen åt sidan och låt den stå ca 1 h så att smakerna blandas.
Värm och smaka av före servering.
Servera med ris.


Besöksräknare: 1831
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.