Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling
Wild chicken
Portioner: 4

Ingredienser
4 kycklingfiléer ā 125 g
1 msk margarin
0,5 dl Touch of Taste Vilt & Kantarellfond
1,5 dl madeiravin
10 krossade enbär
1 hackad liten knippa persilja, 25 g
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1,5 msk vatten

Tillagning
Sätt ugnen på 225° Bryn kycklingfiléerna i margarin på medelstark värme.
Koka samman vilt & kantarellfond, madeira, krossade enbär och persilja i ett par minuter.
Sila lagen och blanda ner matlagningsgrädden.
Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form och häll såsen över filéerna.
Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Häll av såsen i en kastrull. Håll filéerna varma under folie.
Red av såsen med en blandning av vetemjöl och vatten.
Låt såsen sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med kokt potatis, brysselkål, frästa kantareller och svartvinbärsgelé.


Besöksräknare: 1572
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.