Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Pasta med spenat, tomat och mozzarella
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
1 schalottenlök
1-2 stjälkar selleri
ca 1 msk olja
1 burk (400 g) krossade tomater
ca 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm socker
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
4 portioner pasta
ca 100 g djupfryst hel spenat
ca 125 g Mozzarella
ca 3 msk riven Parmesan

Tillagning
Skala och hacka löken. Skiva sellerin. Hetta upp oljan och fräs lök och selleri mjuka utan att de tar färg. Tillsätt tomater, salt, peppar, socker, tomatpuré och lagerblad. Sjud utan lock ca 10 min, rör om då och då.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Tina spenaten och pressa ur vätskan. Blanda spenaten i

tomatsåsen och rör sedan ihop tomatsåsen med den avrunna pastan. Häll allt i en ugnssäker form. Skiva Mozzarellan tunt och lägg den överst. Strö över Parmesan. Sätt in formen under het grill ca 5 min, tills ytan fått lite färg.






Besöksräknare: 1396
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.