Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Fiskgratäng express
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
1 pkt fiskfiléer ca 500 gram
kokt skivad potatis, gärna nypotatis.
1 buljongtärning (fisk)
2 pkt matlagningsgrädde
1 pkt frusen dill
salt, svart och vitpeppar,
saften av 1/2 citron
riven ost (2 pkt á 200 gram)
2 ägg


Tillagning
skär fiskfileerna i bitar.
Salta och peppra,
häll över lite av citronsaften över fisken
Ställ in i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader.

Skärn under tiden potatisen i skivor
Gör såsen, bestående av 1,5 dl vatten, matlagningsgrädde, buljongtärning, och dill. (red av såsen med vetemjöl om du vill ha den tjockare). Koka upp och ta av plattan, låt svalna i ca 5 minuter
Tillsätt 1 pkt ost, och äggen. Vispa runt väl.
Häll av fiskspadet från fisken, så att det blir, torrt runt fisken.
Blanda fisk och potatis i formen, och häll över såsen
Strö till slut över riven ost och ställ in i ugnen för gratinering i ca 20 minuter.
Servera
Snabbt, enkelt och gott, bra att ta till om man har mycket potatis över

Besöksräknare: 2717
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.