Visa en utskrivingsbar sida
Fisk-lax
Lax carbonada med pocherat ägg
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

2 gula lökar skivade
1 msk smör
2 1/2 msk dijonsenap 2-3 msk
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl vispgrädde
600 g lax kallrökt, i strimlor
salt
svartpeppar grovmald
vatten
salt
1tsk ättiksprit
4 ägg
1/2 dl gräslök hackad
4 port spagetti nykokt




Tillagning
Fräs den skivade löken i smör. Tillsätt senap, vatten och buljongtärning. Låt koka upp.
Slå i grädden och tillsätt den strimlade laxen. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten med salt och lite ättika. Knäck försiktigt ner äggen i vattnet och låt dem stelna. Lyft upp med hålslev och låt dem rinna av på en handduk.

Vänd ner den hackade gräslöken i såsen och servera den med pocherat ägg och nykokt pasta.


Besöksräknare: 2042
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.