Visa en utskrivingsbar sida
Fisk-lax
Lax i gräslökssås

Ingredienser
ca 500 gr laxfilé
1 msk smör
1 tsk citronpeppar
2 dl creme fraiche
1/2 dl hackad gräslök
1 tsk finrivet skal av citron oeller lime
Tillbehör kokt, gärna pressad potatis, sockerärtor eller ärtor


Tillagning
Skär laxen i ca 2 cm stora tärninigar, stek dem i smöret i en stekpanna på medelstark värme tills de är genomstekta, 6-8 minuter. Strö över citronpeppar. Ta upp laxtärningarna och håll dem varma
Torka ur stekpannan och häll i creme fraiche
Låt den smälta på svag värme. Blanda i gräslök och citron eller limeskal. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg tillbaka laxen i såsen, och servera med kokt, pressad potatis och kokta gränsaker, tex sockerärtor eller ärtor

Besöksräknare: 2254
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.