Visa en utskrivingsbar sida
Pasta
Parmensanspagetti med murkelsås
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
4 port spagetti
1½ dl riven parmensanost
smörklickar
2-3 burkar murklor
4 schalottenlökar
50 g smör
2 msk vetemjöl
1½ dl mjölk
3-4 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning

Tillagning

Låt murklorna rinna av och hacka dem grovt.
Torka först svampen i stekpanna, öka värmen och lägg i smör och hackad lök.
Stek tills svampen är lagom brynt.
Rör ut mjölet i lite av mjölken och blanda med resten och rör ner i pannan.
Lägg i buljongtärning och späd med grädden.
Låt puttra ihop till en lagom simmig sås.
Lägg tillbaka den nykokta spagettin i kastrullen och blanda om med ost och smörklickar innan den läggs upp med murkelsåsen.


Besöksräknare: 1420
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.