Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Stekt Rödspätta med dillstekt gurka
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
4 flådda Rödspättor
Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning
1 Gurka
1 kruka Dill, finhackad
1 Citron
2 msk Kapris
Kokta Rödbetor

Tillagning
Salta och peppra fisken.
Vänd den i mjölet och stek gyllenbrun i smöret, ca 4 minuter per sida.
Skala och kärna ur gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked eller toppen av en klassisk potatisskalare.
Skiva gurkan i halvmånar.
Fräs gurkan i smör, pressa citronsaft över och strö över dillen.
Lägg den stekta fisken på tallrik och fördela den stekta gurkan över med det brynta smöret. Servera med kokta rödbetor och citronklyfta.


Besöksräknare: 1677
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.